Rätt ska vara rätt!

Hej!

Har hört att folk inte kan kommentera inläggen. Jag vet inte varför det är så.. Jag har i alla fall inte blockerat någon, Maria ;) Kanske att det kan ha att göra med att jag skriver från telefonen nu?
Vill ni väldans gärna kommentera får jag försöka skriva från en dator igen eller nått.

Tänkte iaf berätta sjukaste grejen! Ville inte skriva om det innan för att oroa i onödan, men nu när det har löst sig ska jag berätta!

När jag hade varit i Sydney i typ en vecka skulle jag ta ut 100$ från en bankomat.
Killen framför mig i kön verkade ha något problem med att få ut sina pengar. Antog att det var hans kort som det var fel på.
När det var min tur att ta ut pengar krånglade det även för mig, fick något error-meddelande. Tänkte väl inte så mycket på det, det var ju uppenbarligen fel på bankomaten!
Jag gick till en annan bankomat och fick ut mima 100$ (ca 735kr).
När jag senare kollade mitt konto så insåg jag att de hade dragit pengarna 2ggr! SUR blev jag då.. Inte för att det var så extremt mycket pengar men mer för att jag kände mig lurad lixom!

Efter som att alla dagar är som lördagar för mig så var det ju inte så svårt för mig att glida in på ett av bankens kontor och be att få tillbaka pengarna som de stulit.
Tror ni att jag fick någon hjälp eller? Knappast! De sa att de inte kunde göra något för att det var ett utländskt konto, vilket jag iof kan förstå.. Jag menade dock på att de måste kunna ta ansvar för sin bankomat oavsett vem som använder den.
De hänvisade mig bara till min bank hemma och mamma fick reda på att jag kunde chatta med dem typ.
Det gjorde jag och fick reda på att för att jag skulle få tillbaka mina pengar skulle jag behöva fylla i en blankett och skicka till dem.
FUCK YOU, tänkte jag och informerade dem om att jag inte skulle skicka in någon blankett utan att de istället kunde ta tillbaka mina pengar och sätta in dem på mitt konto igen.

Nu har pengarna glidit in på kontot igen, inklusive avgiften de tar för att man tar ut pengar utomlands..

Jepp, storbankerna kan ju ge fan i att sätta sig på mig i fortsättningen.
Är säker på att Sanna känner sig lite stolt nere i hörnan nu, right? :D

Förkylningen ger sig inte! Sjukt segt! Igår regnade det iof, så då gjorde det inte så mycket, men imorgon ska jag gå på The Pancake Parlour där man kan äta pannkaksfrukost fram till kl 1700! Då vill jag inte vara förkyld mer! Jag ger förkylningen en dag till..

Säkrast att vinka! <3


Eh, jo jag blev sjuk..

Hej!

Här kommer hostiga hälsningar! Jag blev ju svinförkyld såklart!! Surt!
Mamma sa: Värme, Vila, Vätska! Jag klurade på hur jag skulle lösa det på bästa sätt och gick sedan och la mig på stranden med Prue och Shaun i lördags.
Det var varmt, det vill jag lova och jag lyfte inte mången finger samt att jag hade hela havet av vätska framför mig. Jag mår fortfarande inte bättre.. Några andra geniala idéer mamma? ;)

Jag har också varit på Melbourne Museum, där de hade en utställning med gamla möbler. Jättehäftigt att se faktiskt :)

I går åkte vi till Prue's moster, som bor i Macedon, och gick på The Hanging Rock Festival!
Det var som en stor marknad med mestadels delikatesser och vin. Man blev mätt bara av att gå och provsmaka allt. Hehe.. Det var mycket gott!!
Många, inte nödvändigtvis jag, blev också packade efter som att de provsmakade alla viner också.

Nick, Prue's moster (Jane's syster) köpte riktigt Australiensiska kakor åt mig :) Det var dels Yoyo's som typ är gjorda av samma sorts deg som syltkakor. Man sätter ihop dem 2 och 2 med glasyr i mellan, då ser de nästan ut som en liten jojo :) De andra var Anzac Biscuist, de släptes från flygplan till de Australiensiska soldaterna förr i tiden. Det är en mycket mastig havrekaksaktig sak.

Efter det åkte vi hem och åt middag och kollade på en gammal skräckis som utspelade sig just vid The Hanging Rock. Ni som känner mig väl vet ju hur dålig jag är på att hantera skräckisar, så det var tur att vi såg den efter och inte innan vi varit där!

Vi kom tillbaka till Melbourne tidigt i morse så att Prue skulle hinna till jobbet. Nu ligger jag i sängen och tänker stanna här hela dagen så att den här satans förkylningen ger med sig!

KRAM <3


Melbourne

Hej!

Sitter på Prudys bakgård och bloggar!
Mycket har hänt sen sist :) Jag har, för er som inte redan vet, tagit mig till Melbourne. Där bor jag hos Janes systerdotter Prudy som är 24 år.

Resan hit blev lite fallerad..
Såå rolig i efterhand, att jag måste berätta!
Julia och jag skulle flyga samma morgon. Hon till Cairns och jag till Melbourne. Efter som att våra plan gick väldigt tidigt på morgonen + att vi va liiiite snåla, tänkte vi att vi skulle åka till flygplatsen kvällen innan och sova på sofforna där. En flygplats stänger ju aldrig, right? ;)
Vi skulle inte behöva betala för en till natt på vårt hostel och vi skulle inte behöva betala någon dyr taxiresa till flygplatsen kl 04.00 på morgonen! Allt va toppen! Vi va svinnöjda med planen tills de stängde flygplatsen kl 23.00. PANIK!
Det hjälpte inte med att vi erbjöd oss att hålla vakt medan de var borta.
Till sist kunde vi förhandla oss till att få stanna i den lilla glaskuben som var ingången till själva flygplatsen (typ en sån box som de har roterande glasdörrar i, på gallerior å grejer) Där blev vi i alla fall in-/utlåsta och fick inte komma in igen förens kl 04.00 på morgonen!! Ett äventyr kan man säga:)

När jag kom fram till Melbourne träffade jag först en fantastiskt söt liten gubbe som gärna ville prata om allt mellan himmel och jord. Jag fick hans spårvagnsbiljett för han hade åkt klart sa han. SÖT!

Prudy slutade inte jobbet förens 18.00, så jag kom fram till att jag skulle låsa in min ryggsäck i ett skåp på Centralstationen. När jag står och meckar med maskinen för att betala för ett skåp kommer det en tjej och säger att jag kan få hennes biljett, hon var klar med skåpet och hade typ betalt för 12 timmar till. SCORE!
När jag hade låst in ryggsäcken åkte jag till Aon-kontoret. Det stod 2 stora vakter och frågade va fan jag höll på med, när jag ville ta kort på huset, så jag fick ju berätta varför jag hade kommit. De nöjde sig med det svaret och jag fick mina kort! Trevliga killar..

Efter att Prudy slutat jobbet gick vi till en park med några av hennes vänner och hade picknick:) Samma kväll var det en gratiskoncert där med lite blandad klassisk musik. Det var en väldigt mysig kväll.

Idag har jag varit på sill-lunch i Svenska Kyrkan och levererat Alfreds brev till prästen. Han blev jätteglad och överraskad. Tryckte även i mig en påse Brio. GOTT!

Efter det har jag åkt omkring med spårvagnarna och kollat på staden.
Har frusit idag trots att det typ varit 26° och att jag haft jeans och skjortan jag fick av Ivan i julklapp på mig. Tror att jag kanske håller på att bli sjuk.. inte bra. Antar att det var natten "på" flygplatsen som tog knäcken på immunförsvaret.

Ja så ligger det till med mig. Saknar er fortfarande.

Kramar!




Bondi Beach and Aussi BBQ

Hei!

Igår låg jag typ och chillade på stranden hela dagen. Hade tagit med mig vindruvor och en liten macka:)
Det var mycket skönt!!
När jag kom hem till vandrarhemmet hade jag och Julia en liten Skypekväll! Jag ringde mamma och Ivan och Julia ringde sin mamma. Det var så skönt att få prata med dem! Är så sjukt glad att jag har min iPhone!!!! Hur skulle jag annars göra? Sitta på ett internetcafé? Njaa.. :S TACK pappa, du kunde inte haft mer rätt! Olåst iPhone = BÄST

Idag har jag varit hos Wragge's på BBQ! Den började kl 13 och jag var inte "hemma" förns 21;) Det var, som ni säkert förstår, jättetrevligt! Det var typ 15 pers där och alla var trevliga och intresserade av vem jag var. George och Sarah har verkligen fått mig att känna mig som hemma, de är så otroligt trevliga och gästvänliga människor för att vara så unga!
Jag skulle nog inte alls vara lika öppen för främlingar. Inte av elakhet utan snarare av osäkerhet och blyghet.

Idag har jag också bokat en biljett till Melbourne! Har blivit rekommenderad av så många människor att åka dit ni, så jag måste ju åka dit och kolla läget:)

Imorgon ska förhoppningsvis Julia och jag gå och se en föreställning i Operahuset!!

Cheers, mates!


Onsdag, Torsdag, Fredag!

Hej!

Idag är det lördag och jag ligger bara och chillar i sängen, dax att uppdatera er i vad som hänt! :) Gillar ni att jag skriver med Å, Ä och Ö? Det är för att jag bloggar från mobilen! In tribute ska jag nu skriva Å, Ä och Ö några gånger! ÅÄÖÅÖÅÄÖÅÄÖÅÄÖ!

Jag har varit lite rädd om mobilsurfen för jag trodde att den skulle ta slut i ett naffs!
När man laddar på sitt simkort med 30$ så får man 430$ att ringa för, fri Facebook och 500 MB i data trafik (internet).
I min värld är 500MB pyttelite. Tänk er det minsta USB-minnet ni kan köpa. Det ligger ju typ på 1000MB alltså 1GB. På ett sånt USB-minne får man inte plats med mycket, det vill jag lova! Jag trodde att surfen skulle ta slut på en gång om jag skulle blogga från telefonen och jag ville kunna ringa hem på Skype om något hände.
När jag ringde och kollade mitt saldo i förrgår hade jag 420$ att ringa för och 447MB datatrafik:) Då har jag ju ändå haf simkortet i 2 veckor och Skypat en del. Slutsats: JÄÄVLAR vad jag ska surfa! :)

I onsdags var jag på Sydney Aquarium! Det var tur att jag hade min lilla rabattkupong, för det var ganska dyrt! Väl inne så tyckte man att det var värt det, så det var ju bra:) De hade hur mycket fiskar som helst! Till och med ett par hajar!

I torsdags var jag på Sydney Maritime Museum. Typ ett marin museum. Maria skulle ha gillat det, för man fick de massor med gamla uniformer, gradmärken och knappar! Man fick också se 2 stridsfartyg och en ubåt, fast de låg i hamnen utanför.
Museet var fullt av små, söta, pensionerade gubbar som blev överlyckliga om de fick förklara något:D En av dem berättade väldigt entusiastiskt om en Amerikas Cup-båt som de hade till låns i några veckor. Söt!
På torsdag kväll gick jag på det svenska kyrkans café igen och sen gick vi hem till de svenska tjejerna och spelade spel! Kul:)

I fredags åkte jag till Blue Mountains! Det var heelt fantastiskt! Jag är så arg för att jag inte kan lägga upp bilder, men ni som kan får kolla Facebook!

Vi hade en jätteaustralienskisk guide som hette Smokey. Han berättade väldigt mycket om Australiens historia i bussen på väg dit och sen om alla växter och giftiga spindlar och ormar när vi var där.

Blue Mountains är så fantastiskt vackert!
Vi gick ner för enorma berg och sedan fick vi åka ett tåg upp. Vi fick åka på samma sätt som de transporterade kol, i små "lådvagnar". Säkerheten var dock högre och det fanns vinklade stolar att sitta på.
Det behövdes verkligen vinklade stolar! Tåget åkte i en 52° lutning upp för berget! Tänk er! 90° är ju lodrät. I början låg man nästan ner i lådan!

Till lunch fick vi pastasallad och mackor. Det var ost på mackan, men jag åt i alla fall:) På bussen på väg hem upptäckte den jobbigaste, brittiska, tjejen ever, att hon hade en blodigel i strumpan... Hahahaha! Så blev dagen fulländad!

På kvällen gick jag och Julia ut. Det var sådär. Taggar typ inte till om inte Lambi är med:( Det är ju ingen som fattar det roliga när "Rihanna - Only Girl In The World" kommer och man krokar sitt pekfinger:( Nå ja!

Hoppas ni där hemma inte har frusit ihjäl!

Pussar och Kramar!



Alla <3 Dag down under

Glad Alla Hjartans Dag pa er!

Idag ar det alla hjartans dag, vilket far mig att sakna Ivan lite extra mycket!
Hade vi varit tillsammans hade vi/Ivan sakert lagat nagon god middag (formodligen inbakt flaskfile med grekisk sallad) och sen sa hade vi gatt pa bio eller natt! Blir inget sant i ar :'(
Fick dock ett Alla Hjartans Dag-sms i morse nar jag vaknade. Det varmde hjartat alskling<3
Alla hjartans dag verkar vara en big deal nar nere. Det saljs hur mycket blommor och grejs som halst i varje gathorn och det kanns som om man inte sett en enda manniska som inte haft paket, blommor eller choklad i handerna! Har ar Alla Hjartans Dag helt klart storre an i Sverige, pa gott och ont antar jag.

Idag sa har jag atit lunch Med Margie och Georgie, ocksa de vannar till Jane, och de ha bjudit upp mig till Choff's Harbour, dar de bor. De sa att jag borde komma nar jag vill ha lung och ro i nagra dagar och vill ha nara till stranden. Deras hus ligger tydligen bara 10 min fran stranden :D Nice! Tankte ta mig dit i mitten eller slutet av mars. Lunchen at vi pa ett roligt asiatiskt stalle dar serveringspersonalen gick omkring med massa smaratter pa stora brickor och sa fick man bara ta vad man kande for. Om det gick forbi nagon med nagot man tyckte sag gott ut sa tog man bara det och sa fick man en stampel pa ett kort.
Efter lunchen gick jag och Julia till King's Cross. Jag var jatteforvantansfull men blev besviken for det fanns inget spannande dar alls. Jag trodde att jag skulle sitta med en kall ol pa en uteservering och njuta av solen och kolla pa allt folk, men icke. King's Cross var smutsigt och lodigt tycker jag. Det var massor av knarkare och manniskor med dreds som gick omkring barfota. Nej, tack! Tur att man inte har sitt hostel dar och delar rum med nagon som ar inne i en standig dimma! Tacka vet jag Tyska tjejer som inte kan prata engelska!
Det enda possitiva med trippen till King's Cross var att jag koppte en stor tankramstub for 1$ (7,7 kr) Det var nice, mina sma resetuber haler pa att ta slut!

Igar kvall gick jag och Julia, den Tyska tjejen som jag delar rum med, pa stan. Vi gick over Harbour Bridge och fick se Oprahuset och innerstan under nattetid. Det var heelt fantstiskt! Sa vackert! Jag ska forsoka att lagga upp foton!

Nu ska jag for en gangs skull ga och lagga mig i rimlig tid (21.30) Har blivit lite val sent de senaste dagarna.

Imorgon planerar jag att ga till Sydneys Akvarie. Har fatt en kupang som ger mig 25% rabatt pa intradet, score!

Kramar!

En weekend pa landet..

Hej!

I fredags akte Sarah, George och jag upp till Scone dar de ar uppvaxta. Det tog ungefar 4 timmar. De bor i ett enormt hus med en stor veranda som loper runt det, mitt ute pa landet :)
Nar jag kom fram fick jag traffa Liz och Mike som ar Sarah och Georges foraldrar. De ar precis som Sarah och George jattesnalla och gastvanliga och fick mig att kanna mig som en i familjen pa en gang!

Jag fick ocksa traffa Sarah och Georges Mormor,Trish. Varldens sotaste lilla gumma som paminner jattemycket om mormor! Hon var vaken och med pa noterna och om man bara tittade pa hannes hander hade det lika garna kunnat varit mormor. Saknar mormor sa mycket! Jag onskar att jag kunde beratta for henne allt som jag varit med om!

Jag fick ett eget rum med en stor sang och jag har sovit som en prinsessa! Valdigt skont att slippa allt spring och all rora, som uppstar nar 8 manniskor med enorma ryggsackar delar rum, ett tag och bara njuta av en stor sang i ett tyst rum.
Till middag fick jag helgrillad lammstek (om man nu sager sa) och bakad potatis! GOTT! Sen satt vi pa deras veranda och drack vin och at efterratt tills solen gick ner! Anglaspelet var en jattehitt forrasten. Det blev stor uppstandelse kring det :D

I lordags gick jag, George och Liz for att titta pa hans boskap. Vi sorterade ut tjurarna till en separat hage dar vi lockade in dem i en "bur" for att de skulle vagas. Jag fick vara sekreterare och skriva ner vilket nummer tjuren hade och hur mycket den vagde! Sen sa fick jag kora 4-hjuling! Det va riktigt roligt!
Nar vi kom tillbaka satt Mike och jag med en karta over Australien och han visade mig saker som han rekomenderade att man skulle se. Han visade massor av bilder fran sina och Lizs resor runt om i Australien. Kul att se!
Pa kvallen akte Sarah, Trish och jag ner till den lokala puben och at middag! Vi borjade med en GT (utom Sarah som korde) och dar efter var jag valdigt Grekisk och tog Calamares med pommes ;) sen at vi glass till efterratt. En mycket god och trevlig middag! Trish ar sa rolig! Hon ar 94 precis som mormor skulle ha varit och ar kvicktankt och anvander sig fortfarande av sarkasm, vilket sager en hel del om hur klar i huvudet hon ar tycker jag.
Nar vi kom hem kollade jag och Sarah pa Homeland och sen gick vi och la oss.

I sondags hangde jag och Sarah mest vid poolen under formiddagen. Nice att battra pa den obefintliga brannan lite ;) Pa kvallen hade vi BBQ i ett naturressarvat i narheten av dar de bodde, precis vid en sjo! Dar fck jag se massor av vilda Kangerur!! Sa coolt!
Efter det akte vi hem och kollade pa Australien vs Indien i Kricket. Konstig sport Kricket, forstar mig inte alls pa den. Macherna ar sa langa att man maste spela halva pa morgonen och halva pa kvallen!

Nu sitter jag framfor datorn pa mitt nya Hostel och ska snart ga och lagga mig och lasa lite tror jag!
Det har varit en fantastisk helg! Imorgon vantar nya aventyr!

Pusar och Kramar!






PAPPA<3

GRATTIS KÄRA PAPPA PÅ FÖDELSEDAGEN <3

Bilden är från vår resa till Paris om jag inte missminner mig.

Pussar


Mormis 94 <3

GRATTIS ALSKADE MORMIS PA FODELSEDAGEN! <3

Ikvall ska jag skypa for forsta gangen med delar av familjen dar hemma.
De ska traffas och ha fodelsedagslunch i mormors anda och jag ska vara med pa lank!

Ser fram emot att fa prata med dem/er :)
Hoppas att jag inte blir mammig och borjar bola, men om jag gor det sa ger val jag blankakatten i det!

Pussar och Kramar (exta Pussar och Kramar till Mormis) <3


Nakna Japaner och lunch vid stranden..

Hej!

Igar fick jag byta rum pa mitt hostel for jag hade bara 4 natter som var forbokade. Jag, Jessica, Hanna och Bea (de 3 svenska tjejerna) hamnade i samma rum med 4 andra. En jattetrevlig Brasiliansk tjej som hette Buruna, en meeeeeeeeeega konstig kille som var fran England och hade bott i samma rum i 1ar!! 1AR! Sen sa var det en staltradskonstnar fran Italen som var jatterolig, han lat mig gora en staltradsalg! Sist men inte minst: en 60arig Japan som sprang runt ibland i underklader och ibland naken... Han satt nere och sop i baren hela kvallen och kom sedan upp pa rummet (mitt i natten) och lag och rullade runt pa golvet ett tag innan han vande uppochner pa hela sin vaska mitt pa golvet och borjade rota runt. Vi sover inte dar langre...

Vadret har varit varmt men lite ostadigt de senaste dagarna med moln och sa. Idag har det varit stralande sol dock!

Just nu sitter jag i Soffan hemma hos Sarah och George Wragge (en av kontakterna jag fatt av Jane, det ar mellan 24-26ar tror jag)
Jag tog "pendeltaget" fran Town Hall till Milson's Point, dar de motte upp mig. De tog med mig pa promenad langs stranden dar de bor och sa hade Sarah gjort jattegoda mackor som vi at!
Hett tips: Avocado pa macka, skitgott!! Efter det sa akte vi runt lite med deras bil och jag fick se det "rikaste" omradet i Sydney. Det sag presics ut som i O.C.! Skulle inte banga pa att bo dar.. 

Sarah och George har bjudit med mig upp till deras hemstad nu i helgen, den ligger nagra timmar fran Sydney :) Som jag forstar det har de en boskapsfarm pa landet. Ska bli jattekul! Har koppt en flaska vin och sa ska de fa ren-anglaspelet som jag koppte i taxfreen pa arlanda.
Det kanns sa himla trevligt och avslappnat att vara med dem. De ar sa otroligt gastvanliga och oppna. Hemlangtan kanns inte lite mycket efter som att man kanner sig som en av dem!

George har lovat att vi ska ga pa kricket- och rugby-match tillsammans, awsome! :D

Forlat far att jag inte lagger upp nagra bilder, vet inte hur man gor det annu.

Saknar er!

Pussar och Kramar!

Ylva <3

4-7 feb

Hej!

De forsta dagarna har varit hektiska och det har inte funnits mycket tid till att blogga. Nu kommer uppdateringen!

Resan gick jattebra - inga missoden!

I lordags akte jag, och de tre Svenska tjejerna som bor pa mitt rum, till Bondi Beach. Det var sa haftigt! Stranden var jattebred och det var hoga vagor och manga som surfade!

I sondags gick jag pa stadsvandring i Sydney det var valdigt mysigt och vi satt i en park och at lunch med utsikt over operahuset! Efter det var det utgang med de tre Svenska tjejerna (kom i sang hyffsat tidigt)

Sen idag sa har jag varit pa en Wildlife park lite utanfor Sydney och kollat pa massor av exotiska djur! Bla Koalor, kangerur, de 10 mest giftiga ormarna i varlden och en krokodil!
Jag ar ju absolut ingen djurvan, som ni sakert vet, men nar jag sag hur de stackars djuren levde blev jag riktigt illa till mods :( Pyttesma burar och bajs over allt!

Saknar er dar hemma, men folk sager att man ar lite omtumlad och sa i en vecka typ sen slapper den varsta hemlangtan! Det gar iallafall ingen nod pa mig!

Pussar och kramar <3


Nu far jag!


Hej då Sverige!

Vi ses om ett halvår <3





                               Ta hand om er!


Hört att Austarlierna är trevliga..

Hej!

Igår va pappa och jag ute och firade hans födelsedag i förskott. Jag missar ju den :/
Vi åt hjortinnanlår på Och himlen därtill. Det var mycket gott och väldigt trevligt!

Har fått mycket glädjande nyheter av Rolf, min farbror. Han känner en kvinna nere i Australien som han har lite mailkontakt med. Han frågade om hon kunde vara någon form av kontaktperson till mig om jag skulle behöva hjälp eller liknande. Hon var jätteentusiastisk och nu under natten pop,pop,pop har jag fått tre mail från hennes familj och vänner där de erbjuds allt från soffor att sova på till att gå ut och äta en bit mat! Nice :D Hoppas alla Australier är så här trevliga och gästvänliga!

Nu håller jag mest på och fixar och packar. Lägger till, tar bort, byter ut. Har passat på att städa lite också för imorgon kommer de nära och kära över på avskedsmiddag!


                         
                                      Fick en liten fyrklöver igår av mamma <3 
                                    Den ska jag ha med mig som lyckobringare!


Nu ska jag åka till min lilla gris i Uppsala och umgås så mycket som jag bara kan! <3
Kommer att sakna honom så mycket!

Hej så länge!


RSS 2.0