Mamma, Koraller och suicida grisar ;)

Hej!

Mycket har hänt sen sist! Spenderade en vecka med Helen och Rob i Brisbane innan jag flög till Cairns. Av någon konstig anledning blir det alltid väldigt blött när jag umgås med dem ;) Helen och jag bakade även Anzac kakor till Anzac Day som var den 25/4.
Anzac står för Australian and New Zeeland army corps och firas till minne av de som offrade sig under 1a världskriget, men också av minne för soldater som dött i andra krig tror jag.. Goda kakor blev det i alla fall :)

Den 22/4 åkte jag till Cairns planet gick kl 0610 och jag blev upphämtad av en trött Rob som skjutsade mig till flygplatsen. Tack Wobbie! Den 23e låg jag bara och solade och den 24e kom MAMMA!

Vi har hunnit med ganska mycket :) Vi åkte ut på snorkelutflykt till det yttre revet, vilket var heelt fantastiskt! Det var så mycket fisk och korallerna växte sig enorma! Såg alla fiskarna från Hitta Nemo utom blåsfisken och räkan, som dock inte är en fisk utan en räka :p Vi såg tom en sköldpadda! Hajarna höll sig undan vilket mamma tyckte var skönt. Snorkelinstruktören sa att hajarna bara är någon meter långa runt revet så man behövde egentligen inte vara orolig.

Vi fick stränga order om att inte peta på något. Både för våran egen skull men självklart också för revets. Många fiskar och koraller är t.ex. giftiga eller hotade. Meddelandet gick tydligen inte fram till en tysk gubbe som petade på det mesta och tom. ställde sig upp på revet. Han fick sina fiskar varma..
På båten fick vi en mycket fin lunchbuffé och morgon- och eftermiddagsfika. Mången blåbärsmuffin konsumerades :)

Dagen efter åkte vi med en lokal buss ca 30 min utanför Cairns till Trinity Beach. Där låg vi hela dagen och glassade. De hade satt upp nät för att hålla brännmaneterna borta, så ingen av oss brände sig. I själva Cairns kan man inte bada i havet. Dels för att stranden är väldigt dyig och dels för att det är krokodiler i vattnet XD
Den 28 gav vi oss iväg på vårt regnskogsäventyr! Vi fick först åka till en djurpark där de hade de flesta inhemska djuren efter det åkte vi vidare till Daintree Rainforest och gick omkring där. Det var helt fantastiskt och guiden vi hade med oss berättade massor om alla växter. Regnskogarna i Australien är bland de äldsta i hela världen.
När vi strosat färdigt i Daintree-regnskogen åkte vi vidare till Cape Tribulation. Vi gick längs Cape Tribulation Beach och strosade runt i regnskogen även där. Vi fick bo en natt i en liten "hydda" mitt i regnskogen. SATAN va regnskogen låter på natten! Det är väl då allt vaknar upp antar jag. Mycket spännande var det iaf! Vår guide sa att det fanns 52 olika grodarter, jag tror honom.. jag hörde dem ;)
Dagen där på skulle vi bli upphämtade 1345 för att åka på krokodilsafari på Daintree River. Vi såg tre bäbiskrokodiler, en lite större krokodil som var ca 1år gammal och mammakrokodilen förstås ;)

Guiden var hur rolig som helst! Han var bättre än alla krokodilerna tillsammans! Han berättade en historia om grisar..
(det här kommer du ÄLSKA Sofie<3)
I regnskogsområdet har de problem med grisar vissa perioder om året. Grisar är Australiens största skadedjur sa han. Efter som att området är skyddat får man inte jaga grisarna, man får inte jaga något alls. Det gjorde dock inte så mycket tydligen, för grisarna tog indirekt kål på sig själva..
Grisarna är väldigt dåliga simmare. De är inte alls skapta för att simma. När de på ett eller annat sätt måste korsa Daintree floden (typ blivit skrämda eller bara vill över) så snittar de av misstag upp sig själva med klövarna på frambenen när de "simmar", just för att de är så kassa på det. De är ju självklart inte så stora snitt att de skulle kunna förblöda eller så, men tillräckligt stora för att krockosarna ska upptäcka det.. Sen blir den lilla grisen krokodilmat... HAHAHAHA! Jag dog typ när jag hörde det! Ser lixom framför mig en stressad liten tjockisgris som förbrilt försöker komma över till andra sidan och om han bara tog det lite kallt så skulle han klara det, men eftersom han är en stressad liten tjockisgris så cutar han upp sig själv och lockar till sig alla krokodilerna! Haha! Grisar asså! XD

Just nu är vi i Pourt Douglas som ligger en bit norr om Cairns. Här har vi mest latat oss på stranden och gått på stan, som är mycket liten. Det har varit ganska molnigt men väldigt varmt!

Vi hörs igen!
Kramar från mamma och mig!


RSS 2.0