Ormar, Kängurur och FET uppsägning!

Heje!

I måndags när jag kom ut ur mitt rum, för att börja mitt skift, låg det en orm utanför dörren! PANIK! Jag grabbade tag i det första bästa föremålet jag såg (en såg) och gjorde slut på det lilla odjuret! Ni vet när man delar en mask på två så kan de två delarna fortsätta att leva ett separat liv..? Right? Kan meddela att detta inte gäller ormar.. Haha! Efteråt identifierade min chef ormen. Det var en Brown Snake. Världens näst dödligaste orm enligt den här hemsidan:
http://reptiler.ifokus.se/articles/4d7167b9b9cb462244075f2d-varldens-giftigaste-ormar

OMG! Ormslaktarn' kan ni kalla mig i fortsättningen ;) Min chef blev förstås sur för att jag hade haft ihjäl ormen.. "-It took care of the rats, you silly girl!" Förklarade att jag handlade av ren instinkt och inte ville riskera något. Det dög inte..

I förrgår sa jag upp mig från Muckadilla Pub. Det finns gränser för hur mycket skit jag tar. De njöt uppenbarligen av att bete sig som svin mot sina anställda och behandla oss som om vi vore hundar. Det var helt enkelt inte värt det.. Jag packade min ryggsäck och stack! Heelt otroligt befriande känsla!! De två engelska tjejerna kom till vårt rum och sa att de ville sluta med, men att de inte hade råd. Stackarna! Nu bor jag hos Jane och har det mycket bra :D

Igår firade jag min uppsägning med att åka med Adam och Marge och jaga några kossor som hade rymt och valla tillbaka dem in i hagen igen. De har hundar som hjälper till. De är helt fantastiska! De är otroligt väldresserade och förstår precis vad Adam och Marge säger. Efter kojagandet åkte vi till en av deras vetesilos och tog ut några ton vete. Veten skulle tvättas och sen planteras.

På kvällen åkte jag och Gerard och sköt kängurus! Jag hade ihjäl 4!! 3 av dem dog superhumant.. På den första gick kulan genom axeln och rätt in i hjärtat, han dog på stubben. Den andra drog jag av halspulsådern på, gick väldigt kvickt för honom också..typ halalslaktad.. Sista var ett through and through headshot, heelt perfekt (har bild). Han led inte över huvud taget. En hittade vi inte för det var bäcksvart ute. Men vi såg båda att han gick ner för räkning så att säga! Hade hur kul som helst!!

Idag har jag startat dagen med en megafrukost med Jane! Bacon, ägg, stekt tomat, rostat bröd, te och frukt! Efter det har jag legat i soffan och kollat på film medan hon har skrivit sina memoarer. Mycket avslappnat och mysigt!
Imorgon ska vi åka till Toowoomba och efter det så åker jag nog vidare till Brisbane. Ska bli kul att träffa Helen och Rob igen innan jag åker till Cairns, istället för att förlora min värdighet och mänskligarättigheter på puben!

Kramar!


Brisbane, 23, Muckadilla Pub och Påsk!

Heej!

Sitter hemma hos familjen Grieve och är uppkopplad på deras Wi-Fi, äntligen tid att blogga!!

Hade hur kul som helst i Brisbane med Janes barn och deras kompisar! Var en väldigt blöt vecka, om man säger så :D Fick shota Bacardi151, som är en 75,5% rom. Det var utan tvekan det starkaste jag någonsin smakat! Kändes som om det brann i magen! Det var tom ett flamskydd över flasköppningen, så starkt var det!

På min födelsedag gick vi till The Cold Rock Icecreamery och åt glass! The Cold Rock Icecreamery är svincoolt! Först väljer man vilken smak på glassen man vill ha och efter det väljer man vilka tillbehör man vill ha i glassen. Efter det så blandar de in ingredienserna på en kall marmorsten "Cold Rock" med små metallspadar!
Jag valde en skopa chockladglass med krossade TimTam's (Australiens mest populära chokladkaka/kex) och en skopa Caramel Mudcake med sura geléormar. Det kan ha varit den bästa glassen jag någonsin ätit! Hoppas kedjan finns i Cairns med, då ska mamma och jag gå dit och gotta oss!!
Inte långt kvar nu mammsen!

Efter Brissie åkte jag mot Muckadilla för att börja jobba. Stannade en dag hos Jane på hennes motel i Dalby på vägen. Det är ett jättemysigt litet motel med 16 rum.
Fick hjälpa till i köket under middagen, det var kul!

Jobbet på The Muckadilla Motel är inte alls lika roligt. Det är hårt och ägarna är hemska människor. Men jag tänker på pengarna, så jag står ut. Får husrum och äta vad jag vill gratis + 50$/dag i lön. Det är helt ok med tanke på hur dyrt det är att bo och äta här i Aussie! sparar massor och tjänar en del :)

Jag går upp kl 0700 och joggar varje morgon. Ett bra sätt att bli av med sina aggressioner, har jag märkt. Vid 0800 kommer jag tillbaka och tar en dusch och äter frukost.
Min arbetsdag börjar kl 0900, då städar man rummen, baren, toaletterna, matsalen och tvättar lakan och handdukar. Efter det står jag i baren fram till 1400 och serverar, fyller upp kylarna inför kvällen och stryker tvättade lakan.
Vid kl 1400 får jag ledigt. Då tar jag ut mina aggressioner i poolen och jobbar på brännan till ca kl 1600. Efter det sover jag middag en stund eller kollar på en film inne på rummet.
Kl 1800 börjar jag i baren igen och stannar där tills stängning (2200 eller 2300)
Själva jobbet är inget problem och jag tycker att det är jättekul att stå i baren! Det är ägarna som förtar det roliga med det hela. Nåja, bara 2 v kvar nu!

Jag delar rum med två tjejer från England. Sophie, som är 26 och Nat, som är 24. Nat var väldigt otrevlig i början men det är bättre nu. Tror att det berodde på att ägarna hela tiden var på henne och Sophie, precis som de är på mig.. Blir bara en ond cirkel av det hela. Tycker att vi "arbetare" ska hålla ihop istället, vilket det verkar som att hon börjar inse.. äntligen.

6e och 7e april har jag fått ledigt, tack gode Gud! Firar påsken med Jane och hennes familj. De bor ca 20 min från puben, så de hämtade mig i går kväll när jag slutade.
Idag åt vi en jättefrukost! Ägg, bacon, Hot Cross Buns, rostatbröd, marmelad, melon och te! GOTT! Efter det åkte jag och Jock (Jane's yngsta son) runt i deras pickup. Jock visade mig runt på deras ägor och så visade han mig var de har sina får. De har typ 1000 får som de säljer för köttet. Vi såg även en flock med kängurur!
Idag och imorgon väntar två stora middagar med Grievesläkten. Ska bli kul! Känns jätteskönt att få umgås med normala människor i några dagar!

Vi hörs snart igen hoppas jag!

Kramar


RSS 2.0