Byron Bay, party, ormar och söta tanter

Hej!

Har det bra här i lilla, lilla Byron Bay! Mitt hostel är så mysigt! Personalen är jättetrevliga och de kommet till och med ihåg vad jag heter och hälsar varje gång jag kommer in:)
I övrigt är Byron fullt av surfare och "New Age" människor med tovigt hår. Det är ju väldigt turistigt också med massor av dyra klädaffärer.

På mitt rum bor det ett Danskt par som jag umgåtts med. De är också jättetrevliga! Det bor också ett franskt par hos oss. De säger inte så mycket. Förmodligen för att de inte kan ;)
På dagarna ligger jag mest på stranden och latar mig, när vädret tillåter.. Halva dagen består oftast i spöregn och andra halvan i uppehåll och strålande sol.. Vädret här nere alltså!

Idag har jag varit på utflykt till Parkway Drive. Ett band som Björn gillar kommer där ifrån och han ville att jag skulle ta en bild. Enligt Björn låg gatan i Byron Bay. I praktiken låg gatan 1,5 timme utanför Byron Bay.. "Fuck my life" tänkte jag och sedan gav jag mig ut i regnet. Blev en skön promenad på typ 13km. Hehe.. Hade med mig en dubbelmacka och fick mina kort i alla fall, så jag är nöjd. Ni kan se dem på FB!
På vägen såg jag en kolsvart orm som låg och mediterade i gräset. Ska kolla upp va det var för orm.. Vore så fett om det var en av de 10 giftigaste i världen.. I så fall var jag bara 1 meter i från den! Lägger upp ett kort på den med :)

I förr går var jag ute och festade med Danskarna, Fransmännen och en del av folket från min surfgrupp. Det var skitkul! Hade på mig min nya klänning som jag hade köpt, så jag kände mig lite extra fin!
Det roligaste var att jag och det Danska paret drack exakt lika mycket och samma saker. Jag och Stephanie klarade oss bra, men Daniel blev så jävla bakis! Han va helt förstörd! Haha! Män, vilka veklingar!

Dagen efter låg vi bara på stranden och jobbade på brännan. Är fortfarande ganska blek.. Håller mig oftast undan från solen om jag kan. Blir ju så jäkla lätt bränd! Nu kommer ju mamma snart och hon blir ju brun på 1 timme, så nu får jag ju fan lägga i en ny växel!
Minns när jag och Sofie hade varit i Grekland i 2v. På Arlanda när mamma mötte mig insåg jag att hon var brunare än mig.. Det får inte hända igen!

I söndags skulle jag försöka mig på att laga Sofies korvsås och pasta! I den ska man ha salami, crème fraîche och lök. Jag hittade salami men inte crème fraîche. Jag tog cream cheese istället och tänkte att det skulle vara samma sak, det låter ju ganska likt. Det var det inte. Cream cheese är typ hårt.. Nästan lika hårt som fetaost. Fick panik. Tänkte att jag skulle äta en pizza istället men sen så tänkte jag att jag skulle försöka i alla fall..
Cream cheesen smälte ganska bra och sen så freestylade jag och hade i lite vatten för att såsa till det lite. Lök gillar jag inte så jag tog hackad tomat istället. Det blev så jävla gott! Är så nöjd med mig själv!
Ikväll blir det dock BBQ på mitt hostel. Nice! Det är inte meningen att jag ska stå i köket.. Det är inte min grej.

Linserna som jag beställde kom inte:(
Tanterna hos optikern var heelt i från sig. När jag försökte lugna dem genom att säga att det var lugnt för att jag återanvände mina endagslinser, blev det för mycket för dem. De gav mig massa gratis provlinser och ringde till en optiker i närheten av där jag ska bo i Brisbane och såg till att de beställde dem. Nu har jag linser för 3v typ.. XD Man kan ju inte annat än att älska små tanter!

Imorgon drar jag vidare till Sam och Lou i Brisbane! Har köpt vin och Ballerinakakor till dem:) Bussen går kl 8.55 och är framme 11.20. Tar ca 3,5 timmar, för det är en timmes tidsskillnad. Idiotiskt att ha olika tid i samma land!!

Saknar er!

Kramar <3


Surfing kul, men inte utan glasogon!

Hej!

Har inte haft nagon tackning de senaste dagarna, sa det ar darfor jag inte kunnat blogga + att jag har surfat!
Mysteriet med att inte kunna kommentera ar lost! Det gar nar jag skriver pa dator men inte nar jag skriver fran mobilen. Om ni vill kommentera kan ni ga tillbaka till inlagg som ar skrivna pa dator..

Surflagret var jattekul! Det ar sjuukt svart att surfa dock!
Forsta dagen fick vi kanna pa vattnet och bara laja lite utan att behova tanka pa tekniken. Jag lyckades sta upp pa bradan forsta dagen!! Stolt :D

Andra dagen hade vi tva lektioner. Efter forsta lektionen var mina armar helt doda! Hade ingen kraft kvar i dem. Man padlar ju som en idiot for att komma ut till vagen, sen padlar men som en idiot for att fanga vagen.
Sen nar man har fangat vagen sa koncentrerar man sig pa att inte bli omkullvalt och typ de sista 20 metrarna till stranden stod man upp nar vagen bara var vitt skum.. hehe :P
Andra lektionen surfade vi bara lite grann, sen spelade vi kricket och vollyboll pa stranden :)

Tredje dagen  hade vi akt till Spot X. Dar var vagorna mycket storre. Den dagen lyckades jag bara fanga en och annan gron vag. Det ar ju nast in till omojligt! Man blir bara slagen sonder och samman! Ar man for sent ute hander ingenting, da glider bara vagen forbi en fast man padlar som en galning! Ar man for tidig dar emot tar vagen med sig bradan och man star pa huvudet, nar vagen bryter kastas man komking som en liten bit tang. Man slar i botten och man slar i bradan, men det ar kul som fasiken. Man maste ha perfekt timeing!

Jag klarade mig bra undan skador. Jag tror att det beror pa att jag ar sa liten. Vagen kan inte trycka ner mig i botten sa hart utan jag snurrar mest runt i skummet. Men ni skulle se vilka feta blamarken folk fick. Inte kul! Hade turen/skickligheten att alltid befinna mid pa ratt sida om bradan hela tiden. Bradan var alltsa inte mallan mig och vagen nar jag foll av. Ar den det sa kommer den flygande i 100 knyckar och kan knocka dig totalt!!

Fjarde dagen orkade jag bara ta mig over pa andra sidan ett par ganger och andra halvan av dagen var vi sa trotta att knappt nagon tog sig ut. Det var typ bara de stora karlarna som klarade av det. Vi andra chillsurfade pa skummet och jobbade pa brannan istallet :P

Det jobbigaste med surfingen ar ju inte att surfa, det ar ju att ta sig ut till vagorna!! Man slungas ju tillbaka hela tiden med en sa enorm kraft och nar man precis kommer upp till ytan igen kommer det en ny vag och krossar en.
Nar man val kommit over pa andra sidan dar vagorna bryter maste man ligga ett tag pa bradan och bara andas.. Mycket fridfullt faktiskt. Bara ligga och guppa och kolla pa molnen. Vissa tog sig aldrig over. De fick surfa vitt skum hela veckan. Att surfa det vita skummet blir latt efter ett tag, det ar att fanga de grona, stora, vagorna som ar sa svart!

Ett stort missode under lagret var att mina glasogen forsvann :( Sag de senast pa rummet nar jag tog pa mig linserna sista dagen. Ingen hade sett dem sa de, utom en fransk tjej som sa att hon sag dem nar hon lamnade rummet med sina vaskor. Ingen av de som stade rummet hade hittat dem heller. Bad folk att kolla sina vaskor om de hade fatt med dem av misstag. De som tog sig tid att titta gjorde det bara halvhjartat kan jag tycka. Det ar val sa att sa fort det inte galler en sjalv sa ar man inte sarskillt intresserad :( Om nagon tagit dem forstar jag inte varfor? Vad ska nagon med mina glasogon till? Det ar ju bara jag som kan ha dem!

Idag gick jag direkt till en optiker och bestallde fler linser. Det ska bara ta nagra dagar tills de kommer och tills dess sa ateranvander jag mina endagslinser.. SMART!
Var jatteledsen igar och hade en jatteklump i magen. Tyckte att livet var allmant kasst och ville aka hem.
Men idag tankte jag att jag fortfarande har 10 fingrar och 10 tar och det ar nagot att vara glad for. Det andra loser sig.. Jag har ju linser och jag har ju fatt jobb pa puben sa jag kan dryga ut reskassan lite..

Har dock ett meddelande till mami och papi:
"Er andra avkomma onskar sig glasogon i fodelsedagspressent.."

Det kunde varit varre.. Motte tva av tjejerna som jag delar rum med har i Byron. En av dem hade supit bort sin vaska igar nar vi hade avslutningsfest med surfgruppen. I vaskan hade hon mobil, planbok, pass, och kamera.. De var pa vag till polisstationen. Inte kul! Inte kul alls!!

En uppiggande sak som jag gjorde idag var att jag kopte lite olika utflykter! Bokade 4 dagar pa Fraiser Island. Bokade 3 dagars segling pa en trimaran kring With Sundays Islands. Fick en 3 dagars kajakutflykt i nationalparken i Noosa :)
Bokade ocksa bungy-jump!! Mamma och jag ska gora det nar hon kommer till Cairns i april!! Wiiie! 
De har ett valdigt smart system. Man koper liksom en oppen biljett och sen nar man vet vilket datum man kommer att vara tex vid Fraiser Island sa ringer man bara och sager att man kommer :)
 
Idag ar det ju St: Patrick's Day.. Kanner dock inte riktigt for att fira.. Det ar inte samma sak utan Lambi. Det ar lixom varan grej.

Nu ska jag ta mig tillbaka till mitt hostel och laga middag hade jag tankt! Det blir nudlar! Inte for att jag ar pank utan for att jag inte kan laga mat :P

Saknar er!

<3

Test test!

Testa om ni kan kommentera nu! Nu skriver jag pa en dator.

Kram!

Kökskaos.. Som vanligt..

Shiiit va det va nära en katastrof ikväll!!
Diana och Tom skulle äta ute med några vänner och jag skulle ha en myskväll hemma!
Djävulen bär Prada gick på TVn och jag hade köpt ett paket popcorn, som jag älskar. Jag skulle sitta i soffan i myskläder, titta på filmen och äta mina älskade popcorn. Har inte ätit ett popcorn sen jag åkte från Sverige!

Skickade in påsen i micron och satte på 4 minuter, som jag gör hemma. Sen tar man ut dem efter typ 3 minuter och bara njuter av de krispiga små gudagåvorna.

De Australienska popcornen var inte som de Svenska. De blev klara på 1 minut och 30 sekunder och brändes och exploderade under den resterande tiden.
Nå ja, det var väl inte så farligt..? Eh jo, det var det. När jag öppnar micron strömmar massor med rök ut och upp mot taket. När jag tittar upp inser jag att det sitter 3 sprinklar i kökstaket! PANIK! Öppnade alla fönster för att vädra ut röken och stängde alla dörrar till köket för att röken inte skulle sprida sig. Sen höll jag bara andan.
Inget hände och när Diana och Tom kom hem igen undrade de vad det var jag hade lagat som luktade så gott. Haha..😜 NÄRA ÖGAT!

Jag åt glass istället. Inte alls så gott som popcorn! Jag älskar popcorn!! Om jag fick välja EN sak att äta för resten av livet så skulle jag ta popcorn, lätt! Det är det ultimata livsmedlet.

Nu ligger jag i min säng och kollar på rugby. Ganska nice det med!

Vädret här i Australien är heelt galet! Igår morse så regnade det. Himlen öppnade sig i stort sett. Inne i stan fick jag gå med paraply och blev blöt in på strumporna.. I en förort (typ som Bagis. 25 min utanför stadskärnan) blev det översvämning! Vattnet täckte motorhuven på bilarna! Så högt var det!
Sen på eftermiddagen var det strålande sol igen. SJUKT!
Jag har bara sett översvämningarna på TV och kan inte fatta hur det kan vara strålande sol hos mig och översvämning 25 min bort! Har lixom inte berörts så mycket av det dåliga vädret, det är oftast soligt där jag är ☀☺

Idag gick jag till doktorn igen. Han skrev ut starkare piller. Jag mår inte dåligt och har inte ont, men jag hör dåligt.. Han sa att öronen fortfarande är infekterade..

Imorgon ska vi ha picknick☺

Saknar er!


Förlåt..

Förlåt! Jag har inte skrivit på evigheter!
Jag blev riktigt sjuk! Har varit hos doktorn nu som säger att båda trumhinnorna är infekterade. Han har skrivit ut antibiotika så nu hoppas vi att han gjort rätt så att jag blir frisk FÖR FAN!

I Melbourne gjorde jag inte så jättemycket där var jag mest sjuk..
Tog mig till stranden, the art gallery, Hanging Rock festival och hälsade på Prues moster. Åt sill-lunch på svenska kyrkan, gick på IKEA och åt köttbullar, gick till the Pancake Parlour och åt pannkakor och hängde med Prue och hennes kompisar.

Prue är en helt fantastisk människa! Man slutar aldrig bli förvånad över hur otroligt vänliga folket är här!

Efter Melli åkte vi till Prues mamma och pappa som har en fårfarm. De har ca 20.000 får, så det är inget litet ställe! Efter som att jag inte mådde bra så fick jag bara en liten rundtur. Jag fick se var de klipper fåren och hur de sorterar ullen. Sen så fick jag se deras utställningsfår, som de tävlar med. De tävlar om vilket får som har den bästa ullen.

Prues mamma är sjuksköterska så hon tog hand om mig! Låg mest i sängen den helgen. Fårtävlingen blev inställd, så det kanske var lite tur i oturen..

Hos Prues föräldrar träffade jag Lou, Janes dotter. Vi åkte tillsammans till Sydney och har nu bott hos Lous gudmor i VÄÄRSTA lyxssviten! 15e våningen, mitt i stan, panorama fönster i 3 riktningar. Ska verkligen försöka lägga upp bilder.

Lou åkte till Brisbane idag men jag ska stanna tills på måndag för då ska jag åka på surfläger :D Det är 5 dagar och startar i Sydney och avslutas i Byron Bay! Jag ser fram emot det såå mycket!

Igår gick jag och Lou på Sydney Art Gallery och kollade på en utställning med Picasso. Det var ju kul att se och så, men ärligt talat så tilltalar mig inte hans konst någonting över huvud taget. Tycker att den är ful.. Den enda tavlan jag skulle stå ut med att ha hemma på väggen var Portrait de Dora Maar, den hade fantastiska färger!
Blir så mycket mer imponerad av typ 5x5 meters tavlor som är så noggrant målade och naturtrogna att man tror att det är ett foto! Då har man fan skills! Tyckte också om Aboriginernas konst. Den var lugn och behaglig att titta på.

Eter vi varit på konstgalleriet gick Lou och jag på stan! Det var mycket trevligt:) Vi gick i alla möjliga och omöjligt affärer och fikade på The Cupcake Bakery! GOTT!
Jag hittade en skjorta som jag verkligen gillade, den var lite dyr.. Men jag tror jag ska gå tillbaka och köpa den.. Det är nämligen så att Jane kanske kan fixa jobb åt mig på den lokala puben där hon bor!! Då kan jag dryga ut reskassan lite :D

Igår kväll var jag på Operahuset och såg Figaros Bröllop. Det var fantastiskt! De hade moderniserat den och hade en mycket humoristisk inriktning, så man fick sig några goda skratt!

Ikväll ska jag och Penny äta middag på Café Svensson, så jag ska få visa vad vi Svenskar äter. Ska bli kul:) Fram tills dess ska jag ligga och vila och titta på min fantastiska utsikt!

Kramar!


RSS 2.0